top of page

Sisterhood circle: een Reis naar Verbondenheid en Zelfontdekking

Een plaats waar zusterschap wordt gevierd, waar harten zich openen en waar de kracht van rituelen en verbinding samenkomt. Voor mij was het begeleiden van vrouwencirkels een onverwachte reis, een reis die mijn perspectief op vrouwelijkheid, verbinding en zelfs mijn eigen identiteit heeft veranderd.


Ik moet toegeven, voordat ik mijn weg vond naar vrouwencirkels, had ik nooit echt veel met vrouwen. Mijn vriendschappen waren vooral met mannen, en ik waardeerde de duidelijkheid en directheid die bij die relaties hoort. Vrouwelijkheid leek voor mij vaak synoniem te zijn met complexiteit, en ik vond het moeilijk om me daarmee te verbinden.

Toch was er iets wat mij aantrok in vrouwencirkels, ik volgde mijn intuïtie en ging over de drempel. Ik gaf het een kans, nieuwsgierig naar wat de vrouwen me konden brengen. Wat ik ontdekte was een opening naar mijn hart. 


In de warme omhelzing van zusterschap vond ik een veilige ruimte om kwetsbaar te zijn, om mijn angsten en twijfels te delen zonder oordeel. Ik hoefde niet meer altijd sterk te zijn; ik mocht gewoon mezelf zijn, met al mijn gebreken en onvolkomenheden. Door het delen in kwetsbaarheid en het ontvangen van liefde en steun van mijn medezusters vond ik een enorme kracht in mijzelf. Ik kwam erachter dat ook ik er mag zijn en mijn plek in mag nemen.


En met die kracht werd het tijd om zelf cirkels te begeleiden. Tijdens de sisterhood circle nodigen we met rituelen en thematische gesprekken vrouwen uit om de diepten van hun hart te verkennen, om datgene te delen wat geraakt mag worden. En keer op keer zie ik hoe deze eenvoudige handeling van delen en luisteren vrouwen transformeert.

Het doel van onze cirkels is niet alleen om verbinding te creëren, maar ook om een ruimte te bieden waarin vrouwen zichzelf kunnen vinden en kunnen groeien. We erkennen de kracht van gedeelde ervaringen, van het vinden van herkenning in elkaars verhalen. En terwijl we luisteren naar de stemmen van onze zusters, vinden we ook onze eigen stem, onze eigen waarheid diep van binnen.


Elke vrouw brengt haar eigen unieke energie en wijsheid mee, en samen vormen we een krachtig geheel, een cirkel van liefde en steun. Dus aan alle vrouwen die zich misschien nog steeds afvragen of vrouwencirkels iets voor hen zijn, wil ik zeggen: geef het een kans. Stap uit je comfortzone, open je hart en laat jezelf toe om de magie van verbinding te ervaren. Je zult misschien verrast zijn door wat je vindt - een gemeenschap van vrouwen die klaarstaat om je te verwelkomen, om je te steunen en om je te helpen groeien. En wie weet, misschien ontdek je net als ik dat de kracht van vrouwelijkheid niet ligt in individualiteit, maar in verbondenheid.
9 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page