top of page

Wat Betekent het armoedeproject in de periode voor Sham?

Updated: Mar 4, 2022

Met 3 oudere zussen, 1 echtgenote, 2 dochters en heel veel vrouwelijke vriendschappen al vanaf de middelbare school en nog steeds in het dagelijkse leven, is het verschijnsel van de menstruatie-cyclus geen taboe voor mij. Toen ik voor het eerst hoorde over menstruatie-armoede in Nederland was ik hier verbaasd over en maakte ik er ook nog grapjes over!

Maar toen ik er langer over ging nadenken, besefte ik dat ogenschijnlijk geen van de dames in mijn omgeving te maken hebben met menstruatie-armoede. Tenminste, dat dénk ik!

En ik bedacht dat deze dames in mijn omgeving eigenlijk zich dus gezegend mogen voelen. Het idee dat 1 van mijn vrouwelijke dierbaren zou moeten worstelen met de keus voor óf menstruatie-produkten of bijvoorbeeld boodschappen kopen, maakte mij verdrietig. ‘Wij mannen’ hoeven ons hier niet druk om te maken!

En toen het besef kwam dat in mijn eigen stad Zoetermeer er inwoonsters zijn die hier wel degelijk mee te maken hebben, besloot ik het initiatief van Pritha tegen menstruatie-armoede te steunen. Ik ben van mening dat juist ik als man hier best wel aandacht voor moet vragen. Het is immers niet uitsluitend een ‘vrouwending’. Ja natuurlijk, in wezen is het een ‘vrouwending’, maar wij mannen kunnen en mogen onze ogen er niet voor sluiten dat er mogelijk in onze directe omgeving sprake kan zijn van menstruatie-armoede.

Ik voelde me dan ook bevoorrecht om Pritha bij dit project te helpen en ben reuze trots op mijn bijnaam ‘Mister Shamverband’ !

22 views0 comments
bottom of page